Gå til hoved indhold

Dialog som form

Vi inddrager omverdenen, når vi udvikler. En god dialog skaber gennemtænkte løsninger.

Dialog - når der bygges nyt og bygges om

Vi inddrager omverdenen, når der planlægges ændringer i det byggede miljø - som nedrivninger, ombygninger eller nybyggeri - i det omfang ændringerne er af interesse eller betydning for andre. Det gælder både for privat og offentligt byggeri og anlæg.

En god dialog mellem bygherre og arkitekt skaber gennemtænkte løsninger. Bygherrens dialog med naboerne kan understøtte helhedssynet. Inddragelse af byens borgere kan medvirke til udvikling af gode offentlige byrum og bygninger.

Ved at inddrage alle relevante parter tidligt i processen med nyt byggeri kan projektet kvalificeres, og der kan skabes forståelse for de tanker, der ligger bag.

Lokalplanlægning og byggesagsbehandling skal ske i en proces baseret på dialog med deltagelse af bygherre, naboer og kommunen, hvor det afklares, hvad der kan og bør kunne ske på en ejendom eller i et område. Der kan blandt andre bebyggelsesforhold fx tages højde for skygge-, udsigts- og indbliksforhold.

Vejledning, oplysning og formidling skal styrke arkitekturforståelsen

Stor viden om arkitektur, kulturhistorie, lovgivning m.m. danner det bedste grundlag for valg af gode løsninger. Det skal være nemt at tilegne sig den nødvendige information til at opbygge viden. Vi skal alle gøre en indsats for at dele vores viden om kvalitet i det byggede miljø.

Vi skal udnytte de kompetencer, der findes. Arkitekter, interesseorganisationer, kommunens borgerservice og arkitekturrådgiver m.fl. tilbyder hjælp til de, der skal i gang med at bygge om eller bygge nyt. Derudover findes der en stor mængde vidensblade og vejledninger, der kan støtte nye bygherrer i byggeprocessens mange beslutninger.

Forståelsen for bygningskultur og arkitekturprojekter i Gentofte skal formidles af en bred vifte af aktører. Vi skal alle bidrage til at udbrede arkitekturpolitikken og få den til at leve. Det være sig arkitekten, ejendomsmægleren, grundejerforeningen og interesseforeningen som planlæggeren, byggesagsbehandleren og politikeren på rådhuset.

Vi skal gøre det, når vi modtager nye borgere til kommunen, når vi bygger om eller bygger nyt, når vi handler hus, ved arrangementer,  og når der myndighedsbehandles i byggesager og udarbejdes lokalplanforslag.

Borgerinddragelse i forbindelse med byggeri af 120 boliger til borgere med kognitive funktionsnedsættelser.

Borgerinddragelse i forbindelse med byggeri af 120 boliger til borgere med kognitive funktionsnedsættelser.